Kedves Érdeklődő!

Igényes ékszer kelléketet nagyon nehéz beszerezni.

A legtöbb kellék ezüstözött vagy aranyozott bevonatú, ami sajnos nagyon hamar megkopik. Sok egyéb kellék allergiát is okozhat. Ezek miatt született meg az a szétcsavarozható rendszer

A rendszer neve Beach Buggy. Minden fém elem orvosi fémből, másnéven nemesacélból készült és sok érdekes ékszer lehet belőlük építeni.

Itt lehet őket megvásárolni: http://beachbuggy.at

Itt látható néhány videó, hogy lehet használni: YOUTUBE

Amit az orvosi fémről érdemes tudni:

Nagyon alacsony nikkel és króm tartalmú edzett acél, jelölése 316L. Mivel mégis van egy kicsi nikkel tartalma, előfordulhat, hogy allergiát okoz. Ezért lehetséges, hogy néhány ember a piercingre is allergiás lehet.

Nem mágnesezhető.

Igen kemény, nehezen megmunkálható fém és jól bírja a hőt. Ezért lehet vele közvetlenül üvegékszereket a 800 fokos lángban is készíteni. Egyben az is egyik legegyszerűbb teszt, hogy orvosi fém-e, ha lángban tartom az acélt, mivel a többi acél egyszerűen megolvad, deformálódik 800 fokon.

Ha felpolírozzák, fénye ezüstösen csillog, kissé sötétebb, mint az ezüsté. Magas hőmérsékleten ez a felület fekete patinát kap, ami lepolírozható és ismét fényes lesz. Ha már felpolírozták nem kopik meg, mert igen kemény.

Fogóval is meg lehet fogni, nem sérti meg a felületet. Ezért lehet az általam tervezett elemeket fogóval is finoman meghúzni.